Matična mliječ: kraljica imuniteta u borbi protiv zimskih gripa i prehlada

2017-10-27

Pčela matica rađa se kao obična pčela radilica, a kraljicom postaje zahvaljujući hrani koju jede samo ona - matičnoj mliječi. Od davnina je na glasu kao jedan od najboljih životnih eliksira koji održava zdravlje i ljepotu, štiti od infekcija, povećava izdržljivost i energiju - a zimi je matična mliječ supevažna zbog jačanja imuniteta!

Matičnu mliječ proizvode pčele radilice, izdvajajući iz svojih žlijezda slinovnica punovrijedne sastojke namijenjene prehrani matice. I zbog te mliječi matice žive čak 50 puta duže od radilica i svakodnevno proizvode jaja u količini koja premašuje njihovu tjelesnu težinu.


Matična mliječ je superhrana koja jača i živčani sustav jer sadrži dragocjene sterolne komponente, acetilkolin i spojeve s fosforom, pa je uzimanje matične mliječi važno za sve koji pate od kroničnog umora i napetosti. U sastavu matične mliječi su i važne masne kiseline koje sudjeluju u procesima rasta, metabolizma i imunološkog sustava. 

Hrani organizam i brani ga od infekcija

Matična mliječ organizam opskbljuje mineralima, vitaminama i aminokiselinama, a poznata je kao antibakterijsko i antivirusno sredstvo. Za to su najzaslužniji sastojci amino i gama globulin koji pomažu organizmu pobijediti infekcije. 

Izvrsna je nadopuna za zdravlje zglobova i hrskavice jer ima značajan sadržaj želatine koja je prekursor za stvaranje kolagena i vezivnog tkiva. A isti taj kolagen izvrstan je za održavanje ljepote i zategnutosti kože, posebno u kombinaciji s vitaminom C.


CaliVita u preparatu Bee Power nudi koncentriranu matičnu mliječ u kapsulama, od kojih svaka sadrži 50 miligrama koncentrata, što odgovara dozi od 150 mg svježe matične mliječi. Uzima se po 1 kapsula na dan ili prema savjetu stručne osobe. 


Životni eliksir za svaku dob

Zato je matična mliječ preporučljiva za sve dobne skupine. Kod djece potiče rast i razvoj, pamćenje i sposobnost učenja, pomaže kod anemije i boležljivosti, a kod odraslih jača imunitet i živce, pomaže prevladati stres, obnavlja vitalnost organizma, tonizira i pomlađuje kožu, dobro djeluje na zglobove i kosti - pravi je dar prirode za održavanje zdravlja, ljepote i snage.


Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti